IKT-servicefaget

Aktuelle arbeidsplassar som er knyttet opp mot drift og vedlikehold av IKT-system, finst i alle typar virksomheter, både offentlege og private.

 

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) kan bidra til konkurransedyktig og rasjonell ressursutnyttelse i private og offentlige virksomheter. IKT-servicefaget skal legge grunnlag for yrkesutøvelse innen drift, bruker- og driftsstøtte, sikkerhet og forbedring av IKT-tjenester. Faget skal bidra til å utvikle kompetanse som kan ivareta stabile, sikre og effektive IKT-tjenester som muliggjør verdiskaping og utvikling av virksomheter. Faget skal fremme kunnskap om konsekvenser av feil bruk og manglende sikkerhet i IKT-systemer.

Opplæringen skal bidra til kunnskap om etikk som grunnlag for å utvikle tillit mellom medarbeidere for at de skal samarbeide og kunne yte service til brukere av IKT-tjenester. Videre skal opplæringen fremme utvikling av kunnskap om virksomhetens oppgaver og hvordan IKT kan brukes ved utvikling av virksomheten. Økonomiske og faglige vurderinger av IKT-drift og systemendringer samt veiledning av brukere i anvendelse av IKT-systemene inngår i opplæringen.

Opplæringen skal fremme kommunikasjon på norsk og engelsk. Opplæringen skal legge til rette for at lærlingen kan delta i planlegging og utførelse av arbeidsoppgaver innen drift av IKT-systemer der endringer gjennomføres kontrollert og er i samsvar med virksomhetens behov og gjeldende regelverk. Videre skal opplæringen legge til rette for at lærlingen kan utvikle en profesjonell kundebehandling i brukerstøtte og tjenesteutvikling.

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittel er IKT-servicemedarbeider.

Sentrale arbeidsområder er:

  • Drift og vedlikehold av IKT-systemet til bedriften.
  • Informasjonssikkerhet.
  • Etikk og personvern.
  • Installasjon, bruk og vedlikehold av programvare.
  • Rådgiving, veiledning og opplæring i bruk av IKT-system.
  • Service og brukerstøtte.

VG1 Service og Samferdsel eller tilsvarende VG1

VG2 IKT servicefag

 

Her er en oversikt over våre medlemsbedrifter som tilbyr IKT-servicefaget:

BEDRIFTSNAVNTELEFONE-POSTADRESSEGATEADRESSEPOSTNUMMERLÆREFAG
HAVYARD SHIP TECHNOLOGY AS AVD ADM TJENESTER FORNAVÅGFOSNAVÅGMjølstadneset6092IKT-servicefaget
HEMIT HF41170591Mariann.Bringsli@hemit.noTRONDHEIMPostboks 28337432IKT-servicefaget
OPTIMAR AS97053067gajen@optimar.noVALDERØYAValderøyvegen 11296050Automatiseringsfaget, CNC-maskineringsteknikk, IKT-servicefaget, Industrimekanikerfaget, Produksjonsteknikkfaget, Sveisefaget
OSC AS95024671fw@osc.noÅLESUNDBorgundvegen 3406009IKT-servicefaget
Sperre Air Power AS41668652johnny@sperre.comELLINGSØYEllingsøyvegen 7406057Automatiseringsfaget, CNC-maskineringsteknikk, IKT-servicefaget, Industrimekanikerfaget, Logistikkfaget